Transport Online - Wapen gevonden in cabine van stomdronken vrachtwagenchauffeur

Wapen gevonden in cabine van stomdronken vrachtwagenchauffeur

Wapen gevonden in cabine van stomdronken vrachtwagenchauffeur
22-10-2019 18:41 | Buitenland | auteur Redactie

RIETBERG - Maandagmiddag 21 oktober rond 13:30 uur botste een 54-jarige Letse vrachtwagenchauffeur op een kruispunt in het Duitse Rietberg op een geparkeerd busje. Na de aanrijding stapte de vrachtwagenchauffeur uit, controleerde zijn vrachtwagen op schade en zette vervolgens zijn rit voort.

Getuigen hadden dit gezien en brachten de politie op de hoogte. Volgens getuigen stapte de chauffeur uit en strompelde hij rond zijn vrachtwagen.

De politie vond de Letse chauffeur al snel in de omgeving en hij was merkbaar onder invloed van alcohol. Daarom moest hij mee naar het nabijgelegen ziekenhuis voor een bloedafname.

De Let werd naar het politiebureau gebracht en vervolgens gearresteerd.

De vrachtwagen werd afgevoerd door een sleepbedrijf. In de cabine vonden de agenten een pistool. Deze is in beslag genomen. Het rijbewijs van de 54-jarige kon echter niet worden gevonden. Daarom wordt vermoed dat de 54-jarige zonder geldig rijbewijs reed.

Verschillende strafprocedures werden gestart tegen de chauffeur die steeds agressiever en onredelijker werd. Hij mocht ontnuchteren in een politiecel, meldt de Duitse politie dinsdag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions