Clicky

 
Transport Online - Verkeershinder North Sea Port door werkzaamheden Vliegtuiglaan Gent

Verkeershinder North Sea Port door werkzaamheden Vliegtuiglaan Gent

Verkeershinder North Sea Port door werkzaamheden Vliegtuiglaan Gent
22-10-2019 16:34 | Haven Nieuws | auteur Redactie

GENT - Vanaf maandag 28 oktober kan er in het zuidelijke deel van North Sea Port verkeershinder ontstaan wegens werkzaamheden. In de Vliegtuiglaan ter hoogte van de WEBA en de Decathlon starten dan rioleringswerkzaamheden.

Het werk gaat in verschillende fases waarbij telkens hinder voor het verkeer kan ontstaan wegens het versmallen of afsluiten van rijbanen. De rioleringswerken in de Vliegtuiglaan hebben als doel de overlast bij regenweer in Oostakker en Sint-Amandsberg te verminderen. Door middel van persing wordt een grotere leiding aangelegd voor de afvoer van regenwater. Ook zal het Agentschap Wegen en Verkeer het asfalt van het wegdek vernieuwen.

Fases van de werkzaamheden

De werken starten op 28 oktober en duren in principe tot april 2020. Er zijn 4 fases.

Fase 1 & 2 - 28 oktober tot 23 maart 2020: voorbereidende werkzaamheden en persing van de leiding. 

Verwachte hinder:

- Tijdens fase 1 en 2 zal er altijd doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk zijn, op versmalde rijstroken. Dit zal hinder met zich meebrengen. 

- Vanuit de Afrikalaan: Verkeer richting Zelzate kan rechtstreeks afslaan. Verkeer richting Port Arthurlaan moet omrijden via de lus boven de tunnel. 

- Richting Afrikalaan: Verkeer van het rondpunt aan de Port Arthurlaan kan rechtstreeks afslaan. Verkeer vanuit Zelzate moet omrijden via het rondpunt aan de Port Arthurlaan. 

- De op- en afrit van WEBA en DECATHLON en de P+R zullen steeds toegankelijk zijn. 

- Fietsers kunnen door in beide richtingen op de Vliegtuiglaan. Vanuit de richting Zelzate worden ze wel deels via de Rigakaai geleid.

Fase 3 & 4 - april 2020: asfalteringswerken Agentschap Wegen en Verkeer.

Tijdens de asfaltering, die twee weken zal duren, zal telkens één rijrichting van de Vliegtuiglaan afgesloten zijn. Dit zal grote hinder met zich meebrengen. Daarom zijn deze werken gepland in de paasvakantie 2020. De planning is afhankelijk van het vlot verlopen van de rioleringswerken. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden