Clicky

 
Transport Online - Moederbedrijf DAF krikt resultaten op

Moederbedrijf DAF krikt resultaten op

Moederbedrijf DAF krikt resultaten op
22-10-2019 16:07 | Financieel | auteur ANP

BELLEVUE - De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft het derde kwartaal met een hogere winst en omzet afgesloten dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van DAF profiteert van een sterke vraag naar vrachtwagens. Ook deed het concern goede zaken met de verkoop van onderdelen.

De totale opbrengsten dikten met 11 procent aan tot een kleine 6,4 miljard dollar. Daarop boekte het bedrijf een winst van 607,9 miljoen dollar, waarmee ook het nettoresultaat met 11 procent steeg

DAF meldde in de eerste drie kwartalen van het jaar een marktaandeel te hebben bereikt van 16,4 procent op de Europese markt van trucks boven de 16 ton. De Brabantse vrachtwagenfabrikant verwacht dat die markt dit jaar goed is voor zeker 310.000 vrachtwagenverkopen.

Vorige week werd nog bekend dat een schadeclaim van transportbedrijven tegen DAF veel hoger uitvalt dan verwacht. Vervoerders eisen ongeveer 4 miljard euro omdat ze te veel hebben betaald als gevolg van verboden prijsafspraken. Voor die kartelvorming kregen de Nederlandse truckmaker en branchegenoten eerder al een boete van de Europese Commissie.

Foto's

  • Jos Tolkamp Speciaal Transport
  • Jos Tolkamp Speciaal Transport
  • Jan Kruis
    Boerman Transport
  • Joop Aberson
    Van Dodeweerd


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions