Transport Online - Actie om no-dealbrexit eind 2020 te voorkomen

Actie om no-dealbrexit eind 2020 te voorkomen

Actie om no-dealbrexit eind 2020 te voorkomen
22-10-2019 14:22 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Een Brits parlementslid zal met een wetswijziging komen dat een harde brexit moet voorkomen na de overgangsperiode die in de deal van premier Boris Johnson is overeengekomen.

Johnson wil in principe op 31 oktober uit de EU treden, al moet zijn deal nog wel goedgekeurd worden door het Lagerhuis. Dan volgt in het akkoord dat hij heeft gesloten met de EU een transitieperiode tot eind 2020 waarin alle EU-regels nog gelden maar Londen niet meer meebeslist over EU-zaken. Die overgangsperiode kan daarna nog eens met twee jaar worden verlengd.

Parlementslid Nick Boles wil met zijn amendement voorkomen dat eind 2020 dan alsnog een no-dealbrexit plaatsvindt. "Ik heb het volgende amendement ingediend om van de regering te eisen dat zij standaard verlenging van de overgang nastreeft tot december 2022, tenzij parlementsleden een tegengestelde resolutie aannemen", laat hij op Twitter weten.

Boles was vroeger lid van de Conservatieve Partij van Johnson, maar zit sinds een halfjaar als een onafhankelijk lid in het Lagerhuis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions