Transport Online - Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept 857 kilo drugs

Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept 857 kilo drugs

Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept 857 kilo drugs
22-10-2019 13:43 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HELDER - Op 1 oktober heeft het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen een grote drugsvangst in de Caribische zee gecoördineerd. Met ondersteuning van de NH90-boordhelikopter van het stationsschip, is een go-fast met aan boord 857 kilogram onderschept.

Zr.Ms. Groningen was op kustwachtpatrouille in het Caribisch Gebied, toen ze door het Dash 8 patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied werd gewezen op een verdacht bootje in de Caribische zee. Daarop besloot Zr.Ms. Groningen haar helikopter naar het bootje te sturen om meer informatie te verzamelen. Uiteindelijk is de go-fast tot stoppen gebracht. Het Amerikaanse kustwachtschip USCGC Mohawk was daarna snel ter plaatse om de contrabande en de smokkelaars aan boord te nemen. In totaal is er 857 kilogram drugs is in beslag genomen.

Deze gecoördineerde actie is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking in de strijd tegen de drugscriminaliteit tussen de marine, Kustwacht Caribisch Gebied en onze Amerikaanse partners.

Zr.Ms. Groningen is sinds 20 april jl. als stationsschip Caribisch Gebied actief in de regio. Het schip wordt ingezet om op te treden in counterdrugs operaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast wordt ze ook ingezet voor diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en voor het uitvoeren van reddingsoperaties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,321

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions