Transport Online - België wil inklimmen in vrachtwagens strafbaar maken

België wil inklimmen in vrachtwagens strafbaar maken

België wil inklimmen in vrachtwagens strafbaar maken
22-10-2019 10:37 | België | auteur Redactie

BRUSSEL - De Belgisch politieke partij N-VA wil het inklimmen in vrachtwagens strafbaar maken in België. Zij hoopt hiermee de mogelijk stijging van inklimmers na de brexit te voorkomen. Het inklimmen zou volgens de N-VA bestraft moeten worden met bijvoorbeeld een jaar celstraf.

In 2016 werd het binnendringen van de haven door migranten als een misdrijf aangemerkt. Bij een eerste poging kan een celstraf van zes maanden worden opgelegd. Wanneer er verzwarende omstandigheden zijn zoals bijvoorbeeld geweld dan kan dat zelfs één jaar zijn.

Nu wil de N-VA dit uitbreiden omdat het probleem zich niet alleen voordoet in de havens maar ook langs de snelwegen. Het inklimverbod geldt overigens niet alleen voor vrachtwagens maar voor alle andere rijdende, varende en/of vliegende toestellen.

De N-VA hoopt dat dit als afschrikmiddel werkt in de strijd tegen mensensmokkel. "Als ze weten dat mensen hier in hechtenis kunnen worden genomen voor het inklimmen van vrachtwagens, zullen ze deze weg minder gebruiken", aldus parlementslid Christoph D'Haese.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions