Transport Online - Cao Multimodaal Vervoer loopt eind dit jaar af

Cao Multimodaal Vervoer loopt eind dit jaar af

Cao Multimodaal Vervoer loopt eind dit jaar af
21-10-2019 16:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Een stijgend personeelstekort in de sector Multimodaal en een cao die niet meer in lijn is met de veranderde wetgeving. FNV Streekvervoer wil daarom afspraken maken en een nieuwe cao afsluiten. Wat stellen we voor?

De huidige cao loopt eind dit jaar af. Voor de nieuwe cao stellen we een looptijd voor van 2 jaar: van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021. Met een loonsverhoging van 5 procent op 1 januari 2020 en 2021.

FNV is een grote voorstander om de cao uit elkaar te trekken. Voor de landelijke regionale machinisten stellen we voor om de cao aan te passen naar deze groep. Bus medewerkers verhuizen naar de cao Streekvervoer. Alle bus werknemers die nu onder Multimodaal vallen, krijgen een compensatie. Wij willen de looptijd van de volgende cao gebruiken om dit proces te doorlopen.

Binnen het pensioenakkoord zijn afspraken gemaakt over eerder stoppen met werken. Met de werkgever moeten we het eens worden over de wijze waarop je gebruik kunt maken van deze regeling. Wij zijn van mening dat iedereen onder de cao Multimodaal onder de categorie zware beroepen vallen. Richting de overheid gaan wij deze positie verdedigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions