Transport Online - ADAC Truckservice waarschuwt: herfstbladeren zijn als ijzel

ADAC Truckservice waarschuwt: herfstbladeren zijn als ijzel

ADAC Truckservice waarschuwt: herfstbladeren zijn als ijzel
21-10-2019 14:00 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

LAICHINGEN - Het is volop herfst zowel in Nederland als ook in Duitsland. ADAC Truckservice GmbH waarschuwt voor de vele bladeren op de weg en andere typische herfstongemakken op de weg.

"Slecht zicht in combinatie met vocht en bladeren is net zo gevaarlijk als ijzel, waarschuwt ADAC Truckservice. Vooral op bruggen en heuveltoppen of
op bosgangen moet 's nachts en' s ochtends rekening worden gehouden met gladde wegen door natte en/of opvriezende bladeren. Een aangepaste rijstijl en voldoende afstand zijn daarom de pijlers voor de verkeersveiligheid", aldus ADAC.

Een vaak onderschat risico is ook het overstekend wild. In het afgelopen jaar zijn er in totaal 268.000 meldingen geweest van aanrijding met dieren. De economische schade bedroeg meer dan 757 miljoen euro. Daarom moeten chauffeurs extra goed opletten bij bosranden en velden waar herten en reeën 's morgens vroeg en 's avonds laat te vinden zijn.

Mocht er plotseling een hert opduiken gebruik dan in geen geval je groot licht maar dim onmiddelijk je licht, claxoneer en rem gecontroleerd, adviseert de ADAC.  Wanneer een aanrijding niet vermeden kan worden dan is het beter het dier aan te rijden dan een uitwijkmanouevre te maken. In het bijzonder bij hoge snelheden bestaat het gevaar dat men de controle over de vrachtwagen kwijtraakt en in aanrijding komt met tegenliggers of een boom, waarschuwt ADAC.

Na een aanrijding met een dier moet de plek van het ongeval afgezet worden met een gevarendriehoek en moet de politie worden gewaarschuwd.

Daarnaast is ook de typische 'boerengladheid' een extra gevaar voor het herfstseizoen. In het oogstseizoen, vooral op het platteland, komt steeds meer vuil van het land op de weg of vermengt zich bijvoorbeeld in de sneeuwbrij op de weg waardoor de weg extreem glad kan worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions