Clicky


Britse regering wil maandag stemming over brexit-deal

Britse regering wil maandag stemming over brexit-deal
20-10-2019 20:20 | Brexit | auteur ANP

LONDEN - De Britse regering wil maandagmiddag inderdaad een nieuwe poging doen de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Dat blijkt volgens The Guardian uit de parlementaire agenda. Parlementsvoorzitter John Bercow kan overigens nog een stokje steken voor de stemming.

De regering wilde het Lagerhuis zaterdag ook al vragen om goedkeuring voor de overeenkomst die premier Boris Johnson sloot met de EU. Het parlement stemde voor een amendement dat die cruciale stemming toen onmogelijk maakte. Daar stond in dat de deal pas wordt goedgekeurd als de bijbehorende wetgeving is geïmplementeerd.

Johnson moest de EU daardoor met tegenzin vragen om uitstel van de brexit. Hij miste namelijk een deadline die het parlement hem had opgelegd. Hij had tot afgelopen zaterdag de tijd om parlementaire goedkeuring te krijgen voor zijn brexitdeal of een Brits vertrek uit de EU zonder deal, anders moest hij uitstel vragen.

Parlementariër Jacob Rees-Mogg, die de regering vertegenwoordigt in het Lagerhuis, zei na de stemming op zaterdag al dat de regering maandag een herkansing wil. Bercow zei toen dat hij later een knoop doorhakt over dat verzoek. Het is overigens nog steeds onduidelijk of Johnson voldoende politieke steun heeft om zijn deal door het parlement te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions