Transport Online - Cabinepersoneel dochters Lufthansa staken

Cabinepersoneel dochters Lufthansa staken

Cabinepersoneel dochters Lufthansa staken
20-10-2019 10:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

FRANKFURT - Het cabinepersoneel van vier dochterondernemingen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa legt zondag het werk neer. De bedoeling was dat de staking van 05.00 tot 11.00 uur zou duren, maar vakbond Ufo heeft deze verlengd naar middernacht.

Het personeel van Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline en SunExpress legt het werk neer. Honderden vluchten op luchthavens als Frankfurt am Main, Düsseldorf, Stuttgart, Berlijn en Hamburg worden volgens de bond hierdoor getroffen. Vice-voorzitter van de Ufo Daniel Flohr zei dat de deelname aan de staking hoog is en dat sommige vluchten al waren uitgesteld.

Op de grootste luchthaven van Duitsland in Frankfurt am Main waren er 's morgens vroeg nog geen verstoringen. "Tot nu toe hebben we de gevolgen van de staking niet gemerkt", zei een woordvoerster. Op de luchthaven van München zijn enkele vluchten geannuleerd.

De stakingen bij de dochterondernemingen van Lufthansa werden vrijdagmiddag aangekondigd. Kort daarna had de vakbond de stakingen bij het moederbedrijf Lufthansa, die sinds maandag waren aangekondigd, geannuleerd. Het bedrijf had er op korte termijn mee ingestemd om 2 procent extra salaris te betalen, Ufo had slechts 1,8 procent geëist. Onmiddellijk daarna voegde Ufo verdere looneisen toe, die Lufthansa onmiddellijk in een brief van de hand wees.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions