Clicky

 
Transport Online - Johnson: mogelijk wil EU ook geen uitstel

Johnson: mogelijk wil EU ook geen uitstel

Johnson: mogelijk wil EU ook geen uitstel
19-10-2019 22:21 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

LONDEN - Het is mogelijk dat de Europese Unie tegen verder uitstel van de brexit is of er niet snel over beslist, heeft de Britse premier Boris Johnson zaterdag geschreven aan leden van het Britse parlement. Hij herhaalde dat hij niet van plan is te onderhandelen over nieuw uitstel en vast te houden aan Brits vertrek uit de EU op 31 oktober.

Volgende week wil hij wetsvoorstellen aan het parlement voorleggen die een brexit eind oktober mogelijk maken. Het parlement nam zaterdag een voorstel aan om Johnsons brexitdeal met de EU nog niet goed te keuren. Dat zou betekenen dat de premier de EU moet vragen de brexitdeadline uit te stellen.

EU-president Donald Tusk zei zaterdag dat hij heeft gesproken met Johnson. Hij wacht op een brief van de Britse regering over hoe het nu verder moet met brexit. Volgens EU-bronnen heeft Johnson in zijn telefoongesprek met Tusk bevestigd dat er een brief komt voor middernacht Brusselse tijd, de deadline die zijn parlement hem heeft gegeven om uitstel voor het Britse vertrek uit de EU te vragen. Tusk zou de regeringsleiders maandag willen consulteren over de opties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions