Transport Online - Pepperspray treft 130 mensen bij Martin Garrix

Pepperspray treft 130 mensen bij Martin Garrix

Pepperspray treft 130 mensen bij Martin Garrix
19-10-2019 16:01 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Zo'n 130 feestgangers hebben zich tijdens een show van Martin Garrix bij de EHBO gemeld omdat ze last hadden van pepperspray. Volgens de politie zijn mensen met de bijtende stof in hun gezicht gespoten en beroofd. Ook waren er zaterdagochtend vroeg vechtpartijen bij de RAI Amsterdam, waar de beroemde dj een feest gaf op het Amsterdam Dance Event. Martin Garrix zegt ervan te balen dat zijn optreden is overschaduwd door deze dingen.

"Ik vind het vreselijk voor de mensen die afgelopen nacht last hebben gehad van het pepperspray incident", schrijft Martin in een statement op social media. Verder schrijft hij niet te begrijpen dat er mensen zijn die "zoiets" doen. Ondanks de incidenten is de dj wel tevreden over zijn optreden. "Ondanks deze vervelende situatie was het een bijzondere avond", laat hij weten. Ook zegt Martin uit te kijken naar zijn volgende show.

Bij de opstootjes heeft de politie wapenstok gebruikt om mensen uit elkaar te halen. Sommigen keerden zich tegen de politie, waarop agenten opnieuw de wapenstok moesten trekken om de menigte op afstand te houden. Daarna keerde de rust terug.

Vorig jaar werd ook gespoten met pepperspray tijdens ADE, onder meer ook bij een optreden van Martin Garrix. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen zijn beroofd. De politie roept op aangifte te doen. Een woordvoerder van het Amsterdam Dance Event noemt de gebeurtenissen in de RAI "buitengewoon vervelend". "Je ziet dit helaas vaker, vorig jaar ook vier keer op ADE. Criminelen misbruiken het feit dat er veel mensen dicht op elkaar aan het feesten zijn."

Volgens de zegsman wordt iedereen bij binnenkomst gefouilleerd. "Helaas kunnen we nooit helemaal voorkomen dat mensen iets mee naar binnen nemen." Garrix staat zaterdag opnieuw in de RAI, vanaf 17.00 uur. Dit keer is het een feest voor alle leeftijden. Voor zover bekend zijn er afgelopen week nog niet eerder incidenten geweest met pepperspray tijdens ADE.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions