Transport Online - Meerdere boetes voor fraude met bestuurderskaarten

Meerdere boetes voor fraude met bestuurderskaarten

Meerdere boetes voor fraude met bestuurderskaarten
18-10-2019 16:27 | Overtredingen | auteur Redactie

APELDOORN - De Inspectie Leefomgeving en Transport(ILT)  hield vrijdag controles op zowel de A12 als de A1. Bij deze controles kwam wederom weer fraude met bestuurderskaarten aan het licht.

Allereerst trof de ILT op de A1 een chauffeur die op een Duitse kaart reed. Deze Duitse kaart stond als verloren geregistreerd. Daarnaast was hij ook nog in het bezit van een andere kaart. Deze kaart werd door de chauffeur achtergehouden. De chauffeur was al vier dagen aan het werk en had slechts twee rustperiodes van 3.30 uur en 5.43 uur gemaakt.

Alle kaarten werden ingenomen en de chauffeur kreeg een boete.

Op de A12 troffen de controleurs twee chauffeurs van buiten de EU. De bijrijder gebruikte zijn kaart niet. Hij kreeg een boete van 1.100 euro. Hij moest de boete direct afrekenen.

Aan de ketting

Op de A1 opnieuw een chauffeur van buiten de EU. Hij gebruikte veelvuldig zijn bestuurderskaart niet. Hij kreeg hiervoor een boete van 1.100 euro die ook hij direct moest afrekenen. Daarnaast kreeg hij een bevel tot staken arbeid voor 24 uur. De betaling van de boete liet echter op zich wachten waarop de ILT de vrachtwagen aan de ketting heeft gelegd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions