Transport Online - Blokkade A7 en A2 Frankrijk-Spanje door protest [+foto's]

Blokkade A7 en A2 Frankrijk-Spanje door protest

Blokkade A7 en A2 Frankrijk-Spanje door protest [+foto's]
18-10-2019 11:28 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LA JUNQUERA/LÉRIDA - Separatistische betogers hebben in Catalonië opnieuw wegen geblokkeerd, onder meer de autosnelweg A7 van Spanje naar Frankrijk. De weg is afgesloten bij La Junquera. Er zijn onder meer spijkers op het wegdek gegooid. De autosnelweg A2 is bij Lérida, ten westen van Barcelona, ook geblokkeerd door betogers.

Zij hebben opgeroepen tot een staking op vrijdag om te protesteren tegen de veroordeling van negen separatistische leiders die in 2017 hoge regeringsfuncties bekleedden. Ze kregen begin deze week celstraffen van negen tot dertien jaar wegens hun rol bij een illegaal en chaotisch referendum dat in oktober 2017 de afscheiding van Spanje moest inluiden.

In Barcelona zijn tal van toegangswegen onbegaanbaar. Groepjes activisten belagen winkeliers en dwingen ze luiken of deuren te sluiten, melden plaatselijke media. De ongeregeldheden van de afgelopen dagen lokken ook 'beroepsrelschoppers' naar Catalonië. Zo zouden tal van beruchte in het zwart gehulde 'casseurs' (hooligans) uit Frankrijk naar Barcelona zijn gekomen. Ook zijn er botsingen gemeld tussen extreemrechtse manifestanten en separatisten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions