Transport Online - Auto met jerrycans vol vloeistof ramt politiebureau in Kerkrade

 


Auto met jerrycans vol vloeistof ramt politiebureau in Kerkrade

Auto met jerrycans vol vloeistof ramt politiebureau in Kerkrade
18-10-2019 09:16 | Binnenland | auteur ANP

KERKRADE - Een auto met daarin meerdere jerrycans is vrijdagochtend een politiebureau in Kerkrade ingereden. Er is geprobeerd om de auto aan te steken. Er ontstond een klein brandje, maar dat kon snel worden geblust.

Er raakte niemand gewond. De politie heeft een 30-jarige man uit Brunssum aangehouden. Hij heeft zich om 6.00 gemeld bij het politiebureau in Heerlen. Het is niet bekend of hij de eigenaar van de auto is of wat zijn motief was.

Het incident gebeurde even na 05.00 uur aan de Kerkradersteenweg. De auto reed daar door de glazen pui van de ingang van het bureau. Volgens een woordvoerder van de politie is geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet echt gelukt. De auto is mogelijk het politiebureau ingeduwd. Het pand is flink beschadigd en is afgezet.

Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Het is volgens de zegsman niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden