Transport Online - Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt

Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt

Truckbouwer Volvo ziet moeilijkere markt
18-10-2019 09:15 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

STOCKHOLM - Truck- en busfabrikant Volvo verwacht dat de vrachtwagenmarkt de komende tijd zwakker zal zijn dan gedacht, door de aanhoudende economische onzekerheid. Topman Martin Lundstedt wees op het slinkende orderboek van het Zweedse bedrijf dat vergeleken met een jaar geleden bijna halveerde. Zowel de omzet als de winst van het concern ging in het derde kwartaal wel omhoog.

Klanten van Volvo in Europa en Noord-Amerika hebben hun vrachtwagenvloot gemoderniseerd en uitgebreid en zijn nu terughoudend om meer te investeren, schrijft Lundstedt in een toelichting op de cijfers. Daarnaast kampen veel transportbedrijven met dalende vraag naar vervoer van goederen. Dat is een overweging om nieuwe bestellingen uit te stellen. Ook in de markt voor onderdelen ziet Volvo dalende vraag. De truckbouwer heeft zijn productie in het voorbije kwartaal op meerdere fronten verminderd.

De omzet in het derde kwartaal dikte aan tot een kleine 99 miljard Zweedse kroon (9 miljard euro). Onder de streep resteerde 7,5 miljard kroon.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions