Transport Online - 'Alle hens aan dek om stremming Boskoop op te lossen'

'Alle hens aan dek om stremming Boskoop op te lossen'

'Alle hens aan dek om stremming Boskoop op te lossen'
17-10-2019 16:59 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - De hefbrug bij Boskoop is een week gestremd en de situatie voor bedrijven in de regio wordt hierdoor nijpender. evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven, heeft gedeputeerde Floor Vermeulen vandaag schriftelijk verzocht om snel met de vertegenwoordigers van de handels- en productiebedrijven om tafel te gaan om tot een werkbare oplossing te komen. Vooral voor bedrijven die afhankelijk zijn van de binnenvaart, loopt de schade fors op. De Gouwe is volledig gestremd voor schepen, waardoor deze 16 uur moeten omvaren en ook te maken krijgen met beperkingen waardoor er minder lading mee kan.

Ondernemersvereniging evofenedex roept de provincie Zuid-Holland op nu direct tot een tijdelijke oplossing te komen. Dit zou bijvoorbeeld het uittillen van de hef, dan wel het vastzetten van de brug op een maximale doorvaarhoogte kunnen zijn, zodat scheepvaart weer mogelijk is. De Gouwe is een belangrijke binnenvaartcorridor waar jaarlijks, naast grote hoeveelheden zand en grind, ruim honderdduizend containers over worden vervoerd.

Daarnaast is het van belang dat de gehele brug zo snel mogelijk weer normaal kan functioneren. De planning is onduidelijk en dit zorgt ervoor dat bedrijven in de regio in onzekerheid verkeren. Naast de scheepvaart zijn er ook veel bedrijven waaronder tuinders, die gedupeerd zijn door de plotselinge afsluiting van de brug. evofenedex hoopt op zeer korte termijn met de provincie tot een werkbare oplossing te komen waarbij alle belangen zo evenwichtig mogelijk worden meegewogen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions