Transport Online - Minister praat met provincies over stikstofproblemen

 


Minister praat met provincies over stikstofproblemen

Minister praat met provincies over stikstofproblemen
17-10-2019 13:42 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Landbouwminister Carola Schouten praat donderdag met de provincies over de stikstofproblemen. De afgelopen weken is veel onrust ontstaan over de uitvoering van het stikstofbeleid.

Beide partijen hopen op termijn meer duidelijkheid te kunnen geven over dat beleid. De provincies hebben namelijk een andere opvatting over de invulling van de nieuwe stikstofplannen dan het kabinet.

Het gaat om de regeling voor boeren die hun stikstofrechten willen verkopen. De provincies willen dat er wordt gerekend met het werkelijke aantal dieren, het kabinet gaat uit van de stikstofrechten van de boer. De minder strenge benadering van het kabinet kan bij de rechter opnieuw op problemen stuiten, vrezen de provincies.

Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland hebben het stikstofbeleid opgeschort na grootschalige boerendemonstraties. Limburg houdt de regels in stand, maar doet enkele concessies aan de boeren. Het Groningse provinciebestuur houdt vast aan het stikstofbeleid, ook nadat de boeren de deur van het provinciegebouw maandag forceerden met een tractor.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden