Transport Online - Tjalling van der Goot is advocaat verdachte moord Derk Wiersum

Tjalling van der Goot is advocaat verdachte moord Derk Wiersum

Tjalling van der Goot is advocaat verdachte moord Derk Wiersum
17-10-2019 11:37 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 12:23 uur] Advocaat Tjalling van der Goot staat de man bij die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B. Dat bevestigde hij donderdag desgevraagd.

Van der Goot stelt in een verklaring dat hij en zijn kantoor de gevoeligheid van deze strafzaak beseffen. "Maar juist in een democratische rechtstaat is het essentieel dat rechtshulp aan iedere verdachte gegarandeerd blijft. De verdediging wordt door ons kantoor altijd gevoerd zonder aanzien des persoons en ongeacht de aard en ernst van het verwijt. " Ook stelt hij dat advocaten niet de daad verdedigen, maar de verdachte. "Het is aan een advocaat om te bevorderen dat de rechten van elke verdachte in het strafproces worden gewaarborgd. Op basis van deze principes wordt sinds begin oktober de bijstand aan onze cliënt verleend."

Maandag werd het voorarrest van de verdachte met negentig dagen verlengd. Hij zit nog in beperkingen. Van der Goot wil geen mededelingen doen over zijn cliënt.

Hij stelt dat alle medewerkers van zijn kantoor Anker & Anker geschokt waren na de moord op confrère Wiersum. Een gevolg van de moord kan volgens hem zijn dat bijstand aan een verdachte geen vanzelfsprekendheid meer is omdat advocaten wijken voor druk, dreiging en geweld. "Ons kantoor heeft - ook publiekelijk - benadrukt dat de rol van een advocaat wezenlijk is in een rechtsstaat waarin de rechten van iedere verdachte moeten worden bewaakt."

De 44-jarige Wiersum werd op 18 september doodgeschoten. Hij stond de kroongetuige bij in het onderzoek-Marengo. Hoofdverdachte in die zaak, de voortvluchtige Ridouan Taghi, zou achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe zitten. Ook wordt hij gelinkt aan de moord op Wiersum. Het OM vermoedt dat Taghi zich in de Golfregio in het Midden-Oosten bevindt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions