Clicky

 
Transport Online - Boeren bieden Hagenaars boerenontbijt aan voor overlast [+foto's]

Boeren bieden Hagenaars boerenontbijt aan voor overlast

Boeren bieden Hagenaars boerenontbijt aan voor overlast [+foto's]
17-10-2019 10:05 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Meerdere boeren hebben na de protestactie de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in Den Haag. Op het Malieveld hebben ze geslapen in tentjes, caravans of in de tractor. Op het veld staan nog tientallen tractoren.

De boeren bieden donderdagochtend bij de Hofvijver een ontbijt aan de Hagenaars aan, 'om het ongemak, dat de demonstraties ongetwijfeld hebben opgeleverd, enigszins te verzachten'. Veel passanten weten de ongeveer twintig opgestelde kraampjes te vinden voor onder meer eieren, jus d'orange, brood en zelfs shoarma. Ook trekken de stalletjes veel aandacht van de pers.

Sommige Hagenaars steken een worst en een fles sap in hun tas, anderen halen een hele doos etenswaren en regelen zo alvast de bedrijfslunch. Ook de koffie vindt gretig aftrek.

Na het ontbijt willen de boeren een 'Tour de Boer' houden langs diverse ministeries. Volgens protestleider Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force mogen de boeren dat echter niet doen met de tractor. "Dat is echt jammer, want we wilden daarna met elkaar gelijk de stad uit rijden. Nu moet iedereen afzonderlijk met zijn trekker de stad uit en dan is de kans dat het een puinhoop wordt juist groter."

In de stad zijn opnieuw veel agenten aanwezig met politieauto's en ME-busjes. Ook worden weer legertrucks ingezet. De boeren zijn daar niet blij mee. "De inzet is heel groot en provocerend", aldus Van Keimpema.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden