Clicky

 
Transport Online - Augustus was drukste ausgustus ooit voor Eurostar

Augustus was drukste ausgustus ooit voor Eurostar

Augustus was drukste ausgustus ooit voor Eurostar
17-10-2019 09:51 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

LONDEN - Eurostar, de hogesnelheidslijn tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa, vervoerde in augustus meer dan 1 miljoen reizigers. Daarmee was het de drukste augustus ooit voor de spoorvervoerder. Vooral bij Amerikanen wint de trein aan populariteit. Zij kiezen steeds vaker voor de treinen van Eurostar om zich tijdens hun vakantie in Europa snel te kunnen verplaatsen.

Tegenwoordig rijdt de Eurostar, die in november zijn 25e verjaardag viert, ook naar Amsterdam. Het bedrijf liet afgelopen kwartaal verdere groei zien. Het aantal passagiers steeg op jaarbasis met 4 procent tot 3,1 miljoen en de omzet ging met 3 procent omhoog naar 254 miljoen Britse pond. Dat is omgerekend zo'n 293 miljoen euro.

Binnenkort gaat Eurostar waarschijnlijk fuseren met de hogesnelheidstreinen van Thalys. De Franse spoorwegmaatschappij SNCF heeft plannen om haar onderdelen Eurostar en Thalys samen te voegen. De fusie zou over anderhalf tot twee jaar een feit kunnen zijn, liet SNCF-topman Guillaume Pepy vorige maand weten. Dit zal naar verwachting het reizen eenvoudiger en efficiënter maken voor klanten, met bijvoorbeeld één ticket en op elkaar afgestemde dienstregelingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden