Transport Online - Britse regering wil zaterdag zitting Lagerhuis

Britse regering wil zaterdag zitting Lagerhuis

Britse regering wil zaterdag zitting Lagerhuis
16-10-2019 19:59 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

LONDEN - De Britse regering heeft gevraagd om een speciale zitting van het Lagerhuis op zaterdag aanstaande van 10.30 tot 15.00 uur (onze tijd). De leden van het Huis moeten volgens Britse media donderdag stemmen over dit verzoek. Het feit dat de regering van premier Johnson een zitting op zaterdag nodig acht, wijst op optimisme over een akkoord met de EU over de brexit. Het akkoord zou op de Europese top van donderdag en vrijdag moeten worden gepresenteerd met een voor alle partijen aanvaardbare oplossing voor de kwestie Noord-Ierland.

Als er een brexitdeal is, die donderdag en vrijdag door de EU-top wordt geloodst, kan het Lagerhuis er zaterdag over stemmen. De laatste keer dat het Lagerhuis op een zaterdag bijeenkwam was tijdens de oorlog in 1982 over de Falklandeilanden. Argentinië was de eilanden binnengevallen om de oude claim op de eilanden kracht bij te zetten.

Het Europese Parlement, dat ook zou moeten instemmen, komt volgens de agenda 21 tot 24 oktober bijeen. Premier Johnson wil dat zijn land hoe dan ook over vijftien dagen, na bijna 47 jaar lidmaatschap, uit de EU stapt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions