Transport Online - Vertrekkende boeren vanuit Den Haag zorgen voor tractorfile

Vertrekkende boeren vanuit Den Haag zorgen voor tractorfile

Vertrekkende boeren vanuit Den Haag zorgen voor tractorfile
16-10-2019 18:50 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:49 uur] Het Haagse Malieveld, waar woensdag duizenden boeren actievoerden, loopt maar langzaam leeg door verkeersopstoppingen. Rond 19.30 uur staan er nog honderden tractoren op het veld. Vertrekkende landbouwvoertuigen vormen een lange file de stad uit.

Ook in de binnenstad keert de rust langzaamaan weer terug. Tientallen boeren die hun tractoren aan de andere kant van de stad, in de buurt van de Dagelijkse Groenmarkt, hadden gestald op de tramrails zijn inmiddels vertrokken.

De Tweede Kamer sloot eerder op de dag uit voorzorg een zijuitgang, maar aan het begin van de avond werd die maatregel opgeheven. Ook is er veel minder politie bij het gebouw aanwezig.

In de loop van de avond was ook op de naast het Malieveld gelegen Koekamp de rust goeddeels weergekeerd. Op de Koekamp kwamen woensdagmiddag duizenden actievoerders samen om te luisteren naar toespraken van onder anderen PVV-leider Geert Wilders en protestleider Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force.

Het tramverkeer was rond 19.30 uur nog altijd niet volledig hersteld. Op het Centraal Station van Den Haag was de grote drukte van vertrekkende actievoerders rond dat tijdstip al voorbij.

Lang lint

Aan het begin van de avond zorgen boeren met hun tractoren op de A12 tussen Den Haag en Utrecht voor een lange file. Rijkswaterstaat spreekt van een lang lint van Den Haag tot Utrecht van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. Automobilisten richting Utrecht moeten rekening houden met zeker een half uur vertraging, zei een woordvoerder. Hij verwacht dat het de hele avond nog zeer druk zal zijn op de wegen rond Den Haag, doordat boeren die in Den Haag geprotesteerd hebben huiswaarts keren.

Ook op andere wegen zoals de A4 en A44 rijden nog veel trekkers, maar daar is het minder druk. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten rekening te houden met langzaam rijdend verkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions