ISE Trucking failliet

ISE Trucking failliet
20-11-2008 19:25 | Faillissementen | auteur de redactie
ROTTERDAM - ISE Trucking aan de Mandemakersstraat in Rotterdam Hoogvliet is failliet. “Ze hebben dat afgelopen dinsdag zelf aangevraagd. Omdat de Rabobank de kredietkraan heeft dichtgedraaid”, vertelt Frank Pavias van FNV Bondgenoten Rotterdam.

"Vorige week woensdag kreeg ik signalen dat chauffeurs werden teruggeroepen en stilgezet. Donderdag heb ik vervolgens opheldering gevraagd bij de directeur. Hij heeft ISE Trucking overgenomen en er bleken ‘lijken in de kast te liggen.’ Hij heeft geprobeerd een en ander recht te zetten. Deze zomer had hij slechte maanden en de bank heeft besloten garanties in te trekken. Rabobank heeft de salarisbetaling van de afgelopen periode aan het personeel geblokkeerd. Ook tankpassen zijn niet meer te gebruiken. Daarom werd de eigenaar gedwongen om faillissement aan te vragen. Zijn verhaal is door andere partijen in hoofdlijnen bevestigd", meldt Frank.

"Een eerdere eigenaar heeft een schuld van 140.000 euro bij het pensioenfonds achtergelaten. Dat is verschrikkelijk. De laatste eigenaar heeft mij verteld dat hij nog voor 1,5 miljoen euro facturen heeft open staan. ISE Trucking heeft 60 personeelsleden, waarvan de meeste chauffeur zijn. Ze vervoeren nationaal en internationaal vooral containers voor Shell en Sigma. Er zijn nu nog truckers aan het werk om lopende opdrachten af te maken. Nieuwe orders worden niet aangenomen. Curator Princen van Ploum, Lodder en Princen uit Rotterdam bekijkt of er een doorstart mogelijk is. Ik ga met hem in overleg. De chauffeurs wachten nog op hun geld. Als het tegen zit hebben ze met kerst geen centen", verzucht Frank.

En vervolgt: "Dit zal ongetwijfeld ook met de kredietcrisis te maken hebben. De bank heeft zichzelf beschermende regels opgelegd. Maar dan moeten ze geen mensen de straat op trappen. Wel vind ik het jammer dat de eigenaar van ISE Trucking niet eerder naar FNV Bondgenoten is gekomen."

(c)Transport Online - Marcel van der Voort


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden