Clicky

 
Transport Online - Politie moet wijken voor doorrijdende boeren

Politie moet wijken voor doorrijdende boeren

Politie moet wijken voor doorrijdende boeren
16-10-2019 14:19 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 16:21 uur] De politie heeft een blokkade op de A12 woensdag weggehaald, omdat "de veiligheid van de medewerkers ter plaatse niet meer gewaarborgd kon worden". Volgens de politie was sprake van een onveilige en dreigende situatie.

Vrachtwagens van Rijkswaterstaat en twee grote legertrucks barricadeerden eerst de weg om boeren die op weg waren naar het centrum van Den Haag te dwingen de afslag richting Nootdorp te nemen. Het idee was dat ze vervolgens hun tractoren bij het stadion van voetbalclub ADO zouden parkeren. Het liep anders.

In een eerste bericht meldde de politie dat boeren "door de afzetting braken". Die woordkeuze nam de politie later terug. Op beelden van Omroep West was te zien dat legertrucks opzij werden gezet, waarna de tractoren hun weg richting Malieveld konden vervolgen. Ze werden gadegeslagen door enkele militairen, die vanaf de vluchtstrook naar de boeren zwaaiden.

Onveilig

Een politiewoordvoerster verduidelijkt dat medewerkers van Rijkswaterstaat zich onveilig voelden toen tractoren door bermen en over vluchtstroken reden, om verderop de A12 weer op te draaien. Omdat de veiligheid volgens de politie in het geding was, werd besloten de afzetting helemaal weg te halen, inclusief de trucks van het leger. Van aanrijdingen of schade was geen sprake.

De boeren lieten zich eerder ook niet tegenhouden door rode kruisen boven de weg. "Als dat het ergste is. Zo lang mensen de boel maar heel laten", reageerde een woordvoerder van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) daarop. "Als ze dat nou deden voor hulpdiensten, dan was het een ander verhaal."

De stoet tractoren zorgde ook de rest van de middag nog voor grote opstoppingen op de A12 Den Haag in.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions