Clicky


Boeren blokkeren trams en steken vuurwerk af in Den Haag

Boeren blokkeren trams en steken vuurwerk af in Den Haag [+video]
16-10-2019 14:13 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Honderden demonstrerende boeren hebben woensdagmiddag het officiële demonstratieterrein verlaten, blokkeren tramlijnen en steken vuurwerk af. Ze scanderen luid leuzen. In het tumult is zelfs geprobeerd een band van een politieauto leeg te laten lopen.

Het protest vindt plaats voor het Centraal Station in Den Haag. De demonstranten hadden vooraf afgesproken met de gemeente dat ze hun manifestatie zouden houden op de Koekamp, naast het Malieveld. De boeren gingen toch naar het Malieveld en nu verplaatsen ze zich richting de binnenstad.

Door de actie is het Koningin Julianaplein volledig geblokkeerd. De aanwezigen roepen "Boeruh! Boeruh!" en "Rutte, rot op!". Ook naar de politie worden verwensingen gemaakt. De aanwezige ME kan niet verhinderen dat er van alle kanten steeds meer tractoren bijkomen.

Eerder woensdag zei burgemeester Johan Remkes dat de boeren zich aan de afspraken moeten houden. Ander gedrag noemt hij onacceptabel en gevaarlijk. Premier Mark Rutte waarschuwde dat anders "het strafrecht geldt".