Clicky

 
Transport Online - Remkes en Rutte tegen boeren: houd je aan afspraken

Remkes en Rutte tegen boeren: houd je aan afspraken

Remkes en Rutte tegen boeren: houd je aan afspraken
16-10-2019 13:58 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De demonstrerende boeren houden zich niet aan de vooraf gemaakte afspraken en dat is onacceptabel en gevaarlijk voor inwoners en winkelend publiek. Dat zegt burgemeester Johan Remkes van Den Haag woensdag in een verklaring. Hij roept de boeren op om zich aan de aanwijzingen van de politie te houden en de gemaakte afspraken te respecteren.

"Dat betekent: demonstreren op de Koekamp en het Malieveld. De door defensievrachtwagens afgezette zone is en blijft niet toegankelijk voor tractoren", aldus Remkes. "Onderdeel van deze afspraken is dat er vanwege de veiligheid rond het Binnenhof en in het Haagse centrum geen ruimte is voor demonstraties."

Ook de regering waarschuwt dat boeren zich aan de regels moeten houden. Premier Mark Rutte en verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus roepen iedereen op zich aan de afspraken te houden. Ga niet naar het Binnenhof en volg steeds de aanwijzingen van de politie op, is hun boodschap. "Anders geldt het strafrecht", aldus de premier.

Minister Carola Schouten van Landbouw stelt dat "boeren eerder hebben laten zien dat ze hun zorgen op een waardige manier duidelijk kunnen maken. Laat dat vandaag weer zo zijn en volg de aanwijzingen van de autoriteiten op", zegt ze op Twitter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats