Clicky

 
Transport Online - TLN vraagt boeren rekening te houden met wegvervoer

TLN vraagt boeren rekening te houden met wegvervoer

TLN vraagt boeren rekening te houden met wegvervoer
16-10-2019 14:07 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - TLN snapt dat boeren protesteren, maar vraagt ze rekening te houden met het wegvervoer bij hun protestacties. En vraagt de boeren bij volgende acties niet weer met tractoren over de snelweg te rijden.

​Het boerenprotest van vandaag zorgt voor honderden kilometers files, wegafsluitingen en een grote onvoorspelbaarheid van reistijden. Tot onvrede van veel vrachtwagenchauffeurs en transportondernemers. 

​‘Duperen andere hardwerkende Nederlanders’

"Dit is nu de tweede keer in twee weken dat de tractoren op snelwegen het verkeer in Nederland platleggen", zegt TLN-voorzitter Elisabeth Post. "Wij hebben respect voor onze boeren en snappen hun frustratie, maar met deze acties duperen ze vooral andere hardwerkende Nederlanders. Nederlanders achter het stuur van een vrachtwagen bijvoorbeeld, die nu in ellenlange files staan. Transportondernemers, die afspraken met klanten niet waar kunnen maken, en duizenden euro’s schade lijden door deze acties."

‘Dit kost enorm veel geld’

Niet alleen de files op de snelwegen zitten de transportsector dwars. Acties zoals vandaag, eerder deze week bij de provinciehuizen en de actie van twee weken geleden, zorgen ervoor dat straten opeens worden afgesloten, vrachtwagens dus niet door kunnen rijden en winkels niet bevoorraad kunnen worden. Post: "Dit treft mensen die de boeren ook helemaal niet wíllen treffen, volgens mij. Wij hebben veel sympathie voor de agrarische sector, maar met deze publieksonvriendelijke acties dreigen ze de bij publiek en bedrijfsleven opgebouwde sympathie te verliezen."

"Vandaag is een hopeloze dag voor chauffeurs en transportondernemers. Ik vraag de boeren ons dit soort dagen in de toekomst te besparen", zegt Post. ​

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions