Clicky


Vrachtwagen met varkens botst achterop andere vrachtwagen

Vrachtwagen met varkens botst achterop andere vrachtwagen [+foto's]
16-10-2019 10:41 | Ongevallen | auteur Redactie

ROTENBURG - Op de Duitse A1 is dinsdagmiddag een vrachtwagen met varkens achterop een voor hem rijdende vrachtwagen gereden. De 28-jarige chauffeur had een file niet gezien. De trekker met oplegger belandde na de aanrijding in een nabijgelegen sloot. De aanhanger van de combi met vrachtwagens dreigde te kantelen.

De brandweer rukte met groot materieel uit omdat in eerste instantie gemeld werd dat één van de chauffeur bekneld zat in zijn voertuig. Bij aankomst bleek dit gelukkig niet het geval. De chauffeur van de vrachtwagen met varkens liep slechts lichte verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Enkele van de tachtig geladen varkens raakten eveneens gewond. Verder raakte er niemand gewond.

Om de aanhanger op te tillen werden twee kranen ingezet. Na meer dan vier uur kon de missie worden voltooid. De varkens werden overgeladen in een andere vrachtwagen. 

De A1 in de richting van Bremen moest al die tijd volledig afgesloten worden. De politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval.