FNV kijkt in de spiegel na evaluatie

FNV kijkt in de spiegel na evaluatie
16-10-2019 10:28 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De organisatiestructuur van vakbond FNV moet mogelijk op de schop. Een evaluatie van de manier waarop de grootste bond van Nederland wordt aangestuurd heeft veel negatieve punten aan het licht gebracht. Die worden de komende tijd besproken in het 105 leden tellende ledenparlement, bevestigt een woordvoerder van FNV na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Volgens de krant, die de onderzoeksresultaten inzag, zou het bij de bond ontbreken aan slagkracht door verziekte interne verhoudingen. Ook zou sprake zijn van een onduidelijk bestuursmodel en een ledenparlement dat vooral vergadert over futiliteiten en details.

Hiermee lijkt het democratische vertegenwoordigingsmodel dat FNV enkele jaren geleden invoerde om interne verdeeldheid te voorkomen al weer zijn langste tijd gehad te hebben. "Men is en blijft bezig elkaar te bestrijden", zo citeert het FD de onderzoekers.

Voor de evaluatie had FNV een extern bureau ingeschakeld. Dat heeft met veel FNV'ers gepraat. De zegsman van de bond benadrukt dat ook naar voren is gekomen dat een aantal zaken wel goed gaat. Verder geeft hij aan dat het bestuur van FNV de adviezen van de onderzoekers nog niet heeft overgenomen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden