Clicky


'Brexit-deal bijna rond'

'Brexit-deal bijna rond'
15-10-2019 18:59 | Brexit | auteur ANP

LONDEN - De Britse regering en de EU zouden het bijna eens zijn over een regeling voor Noord-Ierland na de brexit. Dat meldt The Guardian. Volgens bronnen van de Britse krant komt de regeling neer op grenscontroles langs de Ierse Zee. Het Britse deel van Ierland (Noord-Ierland) zou formeel wel binnen het douanegebied van het Verenigd Koninkrijk blijven.

De grenscontrole langs de Ierse zee was voor de voorganger van premier Boris Johnson, Theresa May, nog onaanvaardbaar en ook de pro-Britse Noord-Ierse unionisten in het Lagerhuis van de DUP willen geen grenscontroles met de rest van het koninkrijk. De DUP heeft dit dinsdagavond nog eens herhaald. De partij heeft tien zetels in het Lagerhuis van 650 leden.

Maar met dit compromis zou Johnson toch kunnen zeggen dat Noord-Ierland helemaal bij de rest van het koninkrijk blijft horen, aldus The Guardian. Het ontwerpakkoord of -verdrag zou woensdagochtend gepubliceerd kunnen worden. Dan zou het nog net op tijd op de agenda komen van de Europese top donderdag en vrijdag in Brussel.

Een voorman van de felste voorstanders van de brexit binnen de Conservatieve Partij van Johnson, Steve Baker, heeft in Londen tegen verslaggevers gezegd dat hij na een gesprek in het kantoor van de premier "heel blij is dat de regering vooruitgang boekt". Volgens hem is het mogelijk een acceptabele regeling te treffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions