Transport Online - Gearresteerde man Ruinerwold niet vader gezin

Gearresteerde man Ruinerwold niet vader gezin

Gearresteerde man Ruinerwold niet vader gezin
15-10-2019 17:08 | Binnenland | auteur ANP

ZUIDWOLDE - De 58-jarige man die in Ruinerwold is aangehouden na de vondst van zes mensen in een woning in Ruinerwold is niet de vader van het gezin. Volgens burgemeester Roger de Groot bestond het aangetroffen gezin uit "kinderen tussen de 18 en 25 jaar en de oudere man". De moeder zou al zijn overleden voordat het gezin negen jaar geleden zijn intrek nam in het pand.

De Groot sprak van "provisorisch ingerichte woonruimtes waarin het gezin een teruggetrokken bestaan" leidde. Een aantal van de kinderen stond niet ingeschreven bij de burgerlijke stand, wat kan verklaren dat ze onder de radar van bijvoorbeeld de zorginstanties zijn gebleven.

De gezinsleden zijn ondergebracht op een veilige plek, zei de burgemeester, die benadrukte dat hun behoefte aan rust wordt gerespecteerd.

Uitzonderlijk

Waarom het gezin onder die "uitzonderlijke" omstandigheden leefde, wordt nog onderzocht. "De politie houdt rekening met alle mogelijke scenario's", zei De Groot.

De politie zelf verklaarde desgevraagd niets te kunnen zeggen over het verband tussen de oudere man en de zes andere mensen. "Ook geven we geen leeftijden vrij van de zes. Wel kunnen we zeggen dat de oudere man 58 is." Of de burgemeester voor zijn beurt heeft gesproken of onjuiste informatie heeft gegeven, wilde een politiewoordvoerster niet zeggen. "Dat is aan hem."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions