Clicky


OM legt beslag op 72.000 euro in contanten in huis directeur fruitoverslagbedrijf in Barendrecht

OM legt beslag op 72.000 euro in contanten in huis directeur fruitoverslagbedrijf in Barendrecht
15-10-2019 17:02 | Algemeen | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT - In een lopend onderzoek naar onverklaarbaar bezit heeft de politie op 10 oktober opnieuw een woning in Zwijndrecht doorzocht en daar ruim 72.000 euro in contanten aangetroffen en inbeslaggenomen. Het gaat om het eerder doorzochte huis van de op 13 juni aangehouden directeur van een fruitoverslagbedrijf in Barendrecht dat die dag eveneens werd doorzocht in het lopende witwasonderzoek.

Het contante geldbedrag van 72.000 euro is volgens de politie dubieus verpakt aangetroffen. De betrokken personen, woning en bedrijven hebben meer dan gemiddeld de aandacht van politie en justitie. Het voorhanden hebben van grote hoeveelheden contanten is een indicatie voor witwassen. Daarnaast brengt dit risico’s met zich mee aangezien het bezit van grote contante geldbedragen kan leiden tot onveilige situaties waaronder inbraak en diefstal.

Geldstromen

Het lopend strafrechtelijk onderzoek concentreert zich op de geldstromen rond het fruitoverslagbedrijf in Barendrecht. Dat bedrijf kwam in beeld bij het Landelijk Parket nadat er een paar keer zendingen cocaïne in fruit uit Zuid-Amerika waren onderschept.

De directeur van het bedrijf, een 66-jarige man uit Zwijndrecht, is verdachte in de zaak. Ook zijn 51-jarige partner is aangehouden op verdenking van witwassen. Ze zijn na verhoor door de officier van justitie op vrije voeten gesteld. Inmiddels vermoeden politie en OM dat via het bedrijf mogelijk bijna 1,5 miljoen euro is witgewassen.

Bij de eerdere doorzoekingen in juni zijn drie personenauto’s in beslag genomen. Daarnaast is er toen zo’n 170.000 euro in contanten gevonden en inbeslaggenomen. Dat geld werd door een zogenoemde geldhond gevonden verstopt in een doos in het woonhuis van de man. In het derde pand, het bedrijf in Zwijndrecht, werkte een familielid van de verdachte.

Onderzoek

Het onderzoek naar de verdachte geldstromen en het onverklaarbaar bezit van de verdachten wordt voortgezet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions