Clicky


XPO Logistics breidt wagenpark voor alternatieve brandstoffen uit

XPO Logistics breidt wagenpark voor alternatieve brandstoffen uit
15-10-2019 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LYON - XPO Logistics, een toonaangevende wereldwijde leverancier van transport- en logistieke oplossingen, heeft met de aankoop van 100 Stralis Natural Power Euro VI-vrachtwagens van IVECO een belangrijke nieuwe investering in duurzaamheid gedaan. De nieuwe tractoren zullen worden ingezet voor het netwerk van het bedrijf in Frankrijk, dat deelladingen en groupage in de regio's Groot Lyon en Parijs en het zuidwesten en noorden van Frankrijk bedient.

XPO is marktleider in het gebruik van aardgasvoertuigen in zijn transportaanbod in Europa. Het bedrijf zet zich in om de CO2-uitstoot van de stedelijke logistiek te verminderen in overeenstemming met de doelstellingen van de grote Europese steden. Stralis Natural Power-vrachtwagens gebruiken een combinatie van vloeibaar en gecomprimeerd aardgas (LNG/CNG) om een lagere NOx-uitstoot te genereren dan de Euro VI-norm en om het geluid in dichtbevolkte gebieden te verminderen. De investering van XPO zal zijn aardgasvloot in Frankrijk uitbreiden tot 170 vrachtwagens, met daarnaast meer dan 20 extra LNG/CNG-voertuigen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal.

Troy Cooper, President van XPO Logistics, zei: "Onze voortdurende investeringen in alternatieve brandstoftechnologieën vormen een belangrijk onderdeel van onze strategie als duurzame onderneming. XPO zal blijven samenwerken met vrachtwagenfabrikanten en energieleveranciers om ervoor te zorgen dat we de beste middelen hebben om aan de vraag van onze klanten naar milieuvriendelijke oplossingen te voldoen".

XPO heeft een decennialange geschiedenis van operationele uitmuntendheid op het gebied van duurzaamheid, inclusief eco-training voor chauffeurs en samenwerking met voertuigfabrikanten om de milieuprestaties te verbeteren. Het bedrijf is bezig met het testen van aanvullende alternatieve brandstoftechnologieën voor verschillende transportbehoeften op de Europese markten, zoals elektrische voertuigen voor de laatste kilometers in de stad in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië.

Foto's

  • Wempe Transport
  • Wempe Transport
  • Voets Transport
  • Voets Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions