Transport Online - Zes mensen uit huis gehaald in Ruinerwold, huurder pand vast

Zes mensen uit huis gehaald in Ruinerwold, huurder pand vast

Zes mensen uit huis gehaald in Ruinerwold, huurder pand vast
15-10-2019 11:25 | Binnenland | auteur ANP

RUINERWOLD - Zes mensen zijn uit een woning aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold (Drenthe) gehaald, na een melding van iemand die zich zorgen maakte over hun leefomstandigheden. De mensen zouden daar in een afgesloten ruimte hebben verbleven. De politie heeft de huurder van het pand, een 58-jarige man die niet meewerkte aan het onderzoek, aangehouden.

De politie doet onderzoek en houdt alle scenario's open over wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Voor de zes is inmiddels "zorg en aandacht", aldus de politie.

RTV Drenthe meldt dat het gaat om een boerderij, waar een vader woonde met zes kinderen. Ze zouden al jaren in de kelder van de boerderij wonen en wachten op 'het einde der tijden'.

De oudste zoon, een man van 25 jaar, zou maandag uit de boerderij verdwenen zijn en zich hebben gemeld bij een café in Ruinerwold. Hij zou verward zijn geweest, waarna de politie werd gebeld. Ook de burgemeester van de gemeente De Wolden, waaronder Ruinerwold valt, is op de hoogte gesteld.

De regionale omroep weet te melden dat het gezin geen contact met de buitenwereld had en volledig zelfvoorzienend zou zijn met een groentetuin en een geit.

De politie zegt dat het gaat om meerderjarige mensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions