Clicky

 
Transport Online - CDA: verkeerscamera's inzetten tegen aso-bestuurders

CDA: verkeerscamera's inzetten tegen aso-bestuurders

CDA: verkeerscamera's inzetten tegen aso-bestuurders
15-10-2019 10:58 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De camera's van Rijkswaterstaat moeten worden ingezet om boetes te kunnen uitdelen aan bestuurders die zich schuldig maken aan asociaal rijgedrag. Regeringspartij CDA wil de wet aanpassen om de camera's hiervoor te kunnen gebruiken.

Nu worden de camera's bijna alleen ingezet om bijvoorbeeld verkeersdrukte te registeren. Dat is "gek", vindt CDA-Kamerlid Wytske de Pater Postma. "Je moet veel meer gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn."

De politica wil dan ook dat de camera's het negeren van rode kruizen en bijvoorbeeld bumperkleven gaan registreren. Omdat dit soort hufterig gedrag niet vaak genoeg wordt geregistreerd en afgestraft "vervagen de normen" in het verkeer, vreest het CDA. Dat blijkt ook uit de flinke stijging in het aantal verkeersongelukken.

Verder wil De Pater Postma dat er "heel snel" veel meer slimme camera's komen, die bestuurders betrappen als ze aan het WhatsAppen zijn achter het stuur. "Met een combinatie van 'staandehoudingen’ door de politie en meer slimme camera’s moet de pakkans worden vergroot", zegt het Kamerlid. "En dat is hard nodig."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden