Transport Online - Blue Water Shipping verhuist naar SEGRO Park Amsterdam Airport

 


Blue Water Shipping verhuist naar SEGRO Park Amsterdam Airport

Blue Water Shipping verhuist naar SEGRO Park Amsterdam Airport
15-10-2019 10:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft een nieuwe, langjarige huurovereenkomst gesloten met Blue Water Shipping op SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA) in Hoofddorp. Het gaat om een warehouse-unit van in totaal ca 1.700 m2. Op dit moment betrekt Blue Water het nieuwe warehouse.

Blue Water Shipping is een grote internationale logistieke dienstverlener met wereldwijd 60 vestigingen. Het van oorsprong Deense bedrijf, dat nu ruim 40 jaar bestaat, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een belangrijke speler in de moderne supply chain managementmarkt.

Vanuit het oogpunt van het luchttransport is Schiphol een belangrijke uitvalsbasis voor Blue Water Shipping. Vandaar de keuze voor een warehouse op SEGRO Park Amsterdam Airport. Verbindingen met de luchthaven plus de faciliteiten die het park biedt, maken dit een passende locatie.

Focus op duurzaamheid

Blue Water focust zich in alle activiteiten op het verminderen van de impact op het milieu. Een van de pijlers in die visie, is dat de werkwijze van leveranciers aan duurzaamheidseisen moet voldoen. Duurzame technieken spelen een grote rol op SEGRO Park Amsterdam Airport, zoals de inzet op gasloze energievoorziening en het gebruik van zonnepanelen. Ook is bij de gebiedsontwikkeling ingezet op een duurzame aanpak met bijvoorbeeld de keuze voor LED-straatverlichting en de aandacht voor biodiversiteit. Technieken die aansluiten bij de ideeën van Blue Water Shipping.

Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands: "We zijn blij Blue Water Shipping te verwelkomen als nieuwe huurder. Gezien hun duurzame focus in combinatie met de relevantie van Schiphol, kunnen we Blue Water op SEGRO Park Amsterdam Airport bieden wat ze zoeken. Een goede start voor een productieve relatie op de lange termijn.”

Bob Tisserand, General Manager Blue Water Shipping Amsterdam: "Deze locatie past goed bij de behoeftes die wij op dit moment hebben in Nederland. Het pand past binnen ons streven om het milieu minder te belasten en onze keuzes voor de best bereikbare locaties. De faciliteiten van het park in combinatie met de ligging vlakbij de luchthaven geven ons precies wat we nodig hebben om onze diensten te kunnen verbeteren richting onze klanten. Wij zijn blij onze operatie vanuit deze locatie voort te zetten.”

Ontwikkelingen op SEGRO Park Amsterdam Airport

Deze tweede fase van SPAA herbergt zes warehouse-units. Twee hiervan zijn verhuurd aan DHL, een aan API Netherlands, twee aan CSafe en de laatste is nu opgeleverd aan Blue Water Shipping.

Momenteel is SEGRO haar portfolio op SPAA verder aan het uitbreiden met de derde fase. Eind Q1 2020 zal er 20.000 m2 worden opgeleverd aan de Tufsteen in Hoofddorp (LC2 en 3).

SEGRO is bij de deal met Blue Water Shipping geadviseerd door CBRE en JLL.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden