Transport Online - Tot 5,5 jaar cel voor mishandeling ober Praag

Tot 5,5 jaar cel voor mishandeling ober Praag

Tot 5,5 jaar cel voor mishandeling ober Praag
15-10-2019 10:24 | Buitenland | auteur ANP

PRAAG - [update 11:32 uur] De Nederlandse broers Armin N. en Arash N. die vorig jaar een ober in Praag zwaar toetakelden, zijn dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 5,5 en 5 jaar. Het hof acht zware mishandeling bewezen. De mannen mogen na het uitzitten van hun straf tien jaar lang Tsjechië niet meer in.

Het Openbaar Ministerie had een straf van tenminste 9 en 8 jaar geëist en sprak van een poging tot moord op de ober. Het hof ging daar echter niet in mee. Nu de straf onherroepelijk is, kunnen de broers ervoor kiezen deze in Nederland uit te zitten.

Eerder dit jaar werden de twee door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 (Arash) en 6 (Armin) jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij de ober en voor ordeverstoring. Zowel het Openbaar Ministerie als de broers gingen in beroep.

De broers waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in de Tsjechische hoofdstad om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen ruzie met het personeel van een restaurant omdat ze op het terras zelf meegenomen bier dronken. Die ruzie liep uit de hand.

De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep. Het gaat nog altijd niet goed met hem, hij heeft niet meer kunnen werken sinds de mishandeling. Het hof oordeelde dat de broers hem een schadevergoeding van omgerekend bijna 70.000 euro moeten betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions