Weggestuurde politiechef keert niet terug

Weggestuurde politiechef keert niet terug
15-10-2019 09:50 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa keert niet terug in het team Leiden en binnen de eenheid Den Haag. Na een gesprek met Aboulouafa, haar advocaat en politiechef van de eenheid Den Haag Paul van Musscher, blijkt dat er "onvoldoende basis" is voor verdere samenwerking. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De komende tijd bekijkt de korpsleiding met Aboulouafa, ondersteund door een onafhankelijke externe verkenner, of ze op een andere plaats in de politie kan werken. Volgens de politie ontstond de afgelopen weken een onwerkbare situatie in het team nadat directe collega's het vertrouwen in de teamchef opzegden.

Aboulouafa liet eerder weten dat ze zich in haar 25 jaar carrière vaak onveilig heeft gevoeld door discriminatie en machtsmisbruik binnen de politie. Dit zorgde volgens haar leidinggevenden voor grote opschudding binnen het korps. Ze werd daarom op non-actief gesteld.

Diversiteit

"Er is geen verschil van inzicht met teamchef Fatima Aboulouafa over het belang van diversiteit en inclusie. Dat kan en moet beter", zegt Van Musscher. "Wel heeft de manier waarop nu - deels via de media - het gesprek over deze thema’s wordt gevoerd, geen positieve uitwerking voor de eenheid." Volgens de leiding is "niet over een nacht ijs gegaan".

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) stelt in een brief aan de Tweede Kamer dat het vertrek van de Leidse politiechef "losstaat van haar inhoudelijke kritiek op de misstanden". Grapperhaus zit op de lijn van de korpsleiding. "Evenmin is het beeld juist dat zij vanwege die kritiek weg zou moeten", aldus de minister.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden