Clicky


Vier nieuwe Scania's voor Nedcargo

Vier nieuwe Scania's voor Nedcargo
14-10-2019 12:05 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - Logistiek dienstverlener Nedcargo nam onlangs vier nieuwe Scania R450 trekkers in gebruik. De vier trucks rijden voor klant De Kikvorsch dagelijks een breed assortiment speciaalbieren en andere dranken naar distributiecentra en slijters voor de groothandel. De keuze voor Scania werd zowel ingegeven door de voorkeur van De Kikvorsch als door de TCO van de voertuigen. “Met een dagelijks brandstofverbruik van 1 op 4 wordt die TCO alleen maar beter,” licht Resource Manager Transport & Distributie Benelux, Toine van Bladel, toe.

Nedcargo is gespecialiseerd in de logistiek van voeding, drank en retail en is gevestigd op diverse locaties in Nederland en België. Toine van Bladel: “Wij verzorgen voor een groot aantal klanten de warehousing en levering van hun producten aan de retail. Daarvoor hebben we een wagen park van zo’n 120 voertuigen en ca. 240 trailers. Onze voertuigen komen dus veel bij de klanten van onze klanten op het terrein. Daarom stellen we hoge eisen aan het materiaal en de man of vrouw achter het stuur.”

“De vier nieuwe Scania’s rijden voor onze klant De Kikvorsch door Nederland, Belgie en Duitsland om hun speciaalbieren en andere dranken te distribueren. Omdat deze heel dedicated voor dat bedrijf rijden hebben we ook de kleurstelling van de trucks iets aangepast. De Kikvorsch rijdt al langer met Scania’s en de voertuigen zijn ook meteen een visitekaartje. De groep chauffeurs die wij hier inzetten is heel gedreven en ziet het als een uitdaging zo efficiënt mogelijk te rijden. Met een verbruik van zo’n 1 op 4 doen ze het heel goed want het zijn vaak niet de lichtste ritten. Het mooie is ook dat de info uit het Fleet Management Systeem volledig in lijn is met de tankbonnen,” aldus Van Bladel.

De voertuigen zijn allemaal geconnecteerd en bij de Scania dealer in een full-service Reparatie-/Onderhoudscontract ondergebracht. Met de ingebruikname van de nieuwe trucks hebben de chauffeurs allemaal een Scania aflevertraining gehad om meteen vanaf de start al goede prestaties neer te kunnen zetten.

Ook op de veiligheid is niet bezuinigd. Zo zijn alle vier de voertuigen onder meer uitgerust met een stand-airco, lane departure warning, en adaptive cruise control, en is er ook voor een optimaal chauffeurscomfort gezorgd.

Voor Nedcargo is ontzorging is een belangrijke schakel in hun dienstverlening. De klant moet zich zoveel mogelijk kunnen richten op hun kernactiviteiten. De logistiek is dan een activiteit die men met een gerust hart aan Nedcargo kan overlaten. Ook de nieuwe Scania’s worden op deze basis ingezet. “Wij bieden dit onze klanten modulair aan om op die manier maatwerk te kunnen leveren,” licht Van Bladel toe.

“Uiteraard verwachten wij dat op onze beurt ook weer van onze leveranciers. Met Scania hebben we daarin een goede partner.”

Uiteraard houdt Nedcargo ook goed zicht op de duurzame aspecten van het vervoer. Zo vindt men bij diverse vestigingen van Nedcargo al daken met zonnepanelen en windmolens op het terrein. Ook wordt nadrukkelijk naar de trucks gekeken.

“Een laag brandstofverbruik is niet alleen goed voor onze boekhouding, maar resulteert ook in een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast houden wij ook ontwikkelingen als LNG en elektrificatie goed in de gaten. Tot op heden is er voor onze toepassingen nog geen goede business case te maken, maar dat komt wel steeds dichterbij. Overigens is volgens ons de snelste oplossing om veel CO2 te reduceren de inzet van de LZV. In België gaat binnenkort onze eerste rijden. Met alle kennis en ervaring vanuit Nederland verwachten we daar veel van,” besluit Toine van Bladel.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions