345.000 euro voor restauratie Romeinse schepen

345.000 euro voor restauratie Romeinse schepen
12-10-2019 18:36 | Algemeen | auteur ANP

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Mondriaan Fonds heeft 345.000 euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van de Romeinse schepen die in de jaren zeventig werden gevonden op een terrein in Zwammerdam. Dat is zaterdag in het openluchtmuseum Archeon in Alphen aan den Rijn bekendgemaakt op de tweede dag van de Nationale Archeologiedagen. Daar werd de restauratie van het eerste Zwammerdamschip afgerond. Cultuurminister Ingrid van Engelshoven nam een kijkje bij deze laatste restauratiewerkzaamheden.

"Het eerste schip is nu volledig gerestaureerd", zegt Janneke Berkelbach, directeur van de Stichting Nationale Archeologiedagen. "Tegelijkertijd is het startschot gegeven van de herstelwerkzaamheden van een ander Zwammerdamschip." Volgens Berkelbach waren zaterdag zo'n 150 belangstellenden aanwezig bij de afronding van de eerste restauratie in het Archeon. Over de totale opkomst tijdens de eerste twee archeologiedagen kon zij nog niets zeggen. Vorig jaar kwamen in drie dagen tijd 56.000 mensen op het evenement af.

Bezoekers van ruim 350 activiteiten over het hele land kunnen tijdens de Nationale Archeologiedagen pronkstukken uit Nederlandse bodem aanschouwen en proeven aan het vak van archeoloog. Zij kunnen zelf op zoek naar bodemschatten en ook zijn er lezingen, workshops, fiets- en wandeltochten, bijzondere tentoonstellingen en theaterstukken.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden