Clicky

 
Transport Online - Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië

Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië

Honderden doden door Turkse inval Noord-Syrië
12-10-2019 12:15 | Buitenland | auteur ANP

ANKARA/LONDEN - De Turkse inval in het noorden van Syrië heeft honderden levens geëist. Volgens het ministerie van Defensie in Ankara zijn er 415 strijders van de Koerdische YPG-militie gedood bij het offensief, een claim die niet op onafhankelijke wijze te onderzoeken is.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldt op zijn beurt dat er zeker 74 Koerdische strijders zijn gesneuveld. Aan de andere kant zijn zeker 49 Syrische rebellen gedood die aan Turkse zijde meestrijden tegen de Koerden. Het aantal burgerdoden is gestegen tot 20, aldus het Observatorium. De meeste doden zijn gevallen in Tel Abyad.

Vrijdagavond herhaalde de Turkse president Erdogan dat zijn land niet zal stoppen met de operatie ondanks toenemende internationale kritiek. Turkije zal "niet stoppen, ongeacht wat iedereen zegt".

Op de vlucht

Zaterdag waren dikke rookwolken te zien boven Ras al-Ain, een van de twee plaatsen waar Turkije het vizier op heeft gericht. Ook was er zwaar geweervuur te horen. Aan het eind van de ochtend claimde Ankara dat bevriende Syrische milities het centrum van Ras al-Rain hebben ingenomen. In Tel Abyad was het zaterdag iets rustiger.

Volgens de Verenigde Naties zijn zeker 100.000 burgers op de vlucht geslagen voor het geweld. Volgens de Koerden gaat het om twee keer zoveel vluchtelingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions