Transport Online - Pluimveesector schort overleg met minister op

Pluimveesector schort overleg met minister op

Pluimveesector schort overleg met minister op
12-10-2019 00:27 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) schort het overleg met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) op. De NVP verwijt de overheid een falend stikstof -en natuurbeleid en stelt dat de rekening vooral bij ondernemers in de landbouw wordt neergelegd.

De pluimveehouders vinden dat met het plan 'Aanpak stikstofproblematiek', waartoe het kabinet op 4 oktober heeft besloten, chaos in de landbouwsector wordt gecreëerd. Ook vrezen ze dat de veehouderij fors zal moeten inkrimpen. Daarom eist de bond dat het kabinetsbesluit over de aanpak van de stikstofuitstoot wordt ingetrokken.

De pluimveehouders hebben deze week landbouwminister Carola Schouten gevraagd meer helderheid te geven over de impact van de maatregelen tegen de uitstoot van stikstof. "Duidelijke antwoorden zijn helaas niet gekomen", aldus de NVP.

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) meldde donderdag direct al dat ze het overleg met het ministerie heeft opgeschort. LTO Nederland heeft het ministerie opgeroepen de inspanningen die de landbouwsector doet op het gebied van verduurzaming veel serieuzer te nemen. Als het ministerie op 1 november niet heeft voldaan aan die oproep is ze voor de LTO geen gesprekspartner meer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions