Clicky

 
Transport Online - Alexander Pechtold nieuwe directeur CBR

Alexander Pechtold nieuwe directeur CBR

Alexander Pechtold nieuwe directeur CBR
11-10-2019 17:25 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Voormalig D66-leider Alexander Pechtold wordt per 1 november aangesteld als directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hij moet het CBR door de huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen heen loodsen, stelt het CBR.

De instelling heeft al langere tijd te kampen met problemen. Het verlengen van rijbewijzen voor onder anderen 75-plussers, waar een medische keuring voor nodig is, duurt veel langer dan normaal door technische mankementen. Daarnaast zijn er capaciteitsproblemen, lange wachttijden en is het CBR soms slecht bereikbaar. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) plaatste het CBR in februari onder verscherpt toezicht. De minister had al voormalig Prorail-baas Pier Eringa in de arm genomen om het CBR te helpen de problemen eronder te krijgen.

Pechtold zegt zin te hebben in zijn nieuwe baan. En hij heeft ook al "ideeën" maar welke wil hij nog niet zeggen. "Eerst wil ik me rustig inwerken", zegt hij.

De voormalig D66-leider gaat met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, een collegiaal bestuur vormen. Pechtold werd overigens onlangs ook aangesteld om de veelbesproken renovatie van het Binnenhof te begeleiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden