Clicky

 
Transport Online - Rotterdamse container geplaatst op ‘Noah’s Train’

Rotterdamse container geplaatst op ‘Noah’s Train’

Rotterdamse container geplaatst op ‘Noah’s Train’
11-10-2019 16:47 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Vandaag, vrijdagmiddag 11 oktober, is onder grote belangstelling van alle deelnemende Europese rail operators de Rotterdamse container op ‘Noah’s train’ geplaatst. Dat gebeurde op de terminal van APMT op de Rotterdamse Maasvlakte. De kleurrijke trein met 19 beschilderde wagons arriveerde gisteren op de containerterminal na een rondreis door Katowice, Wenen, Berlijn, Parijs, Brussel, Rome, Leipzig, München, Luxemburg, Riga en Madrid.

De rondreis die op 4 december 2018 begon, is een initiatief van Rail Freight Forward (RFF), een samenwerkingsverband van circa 20 rail operators in Europa. RFF streeft ernaar om 30 procent van het goederenvervoer via het spoor te realiseren in het jaar 2030, nu is dat 18 procent. Als het doel slaagt, scheelt dat volgens de initiatiefnemers jaarlijks 1 miljoen vrachtwagens op de weg en 290 miljoen ton minder CO2 uitstoot. De campagne ‘Noah’s Train’ past in de ambitie van het Havenbedrijf om van Rotterdam een klimaat neutrale haven te maken.

Met de Rotterdamse bijdrage, geschilderd door Nina Valkhoff, is ‘Noah’s Train’ gereed en verspreiden de containers zich, los van elkaar, over de gehele wereld. Een container gaat naar de klimaatconferentie in Chili. Het Rotterdamse exemplaar blijft voorlopig op de Maasvlakte.

Eén van de vier zijden van deze stalen laaddoos is nog blanco en wordt binnenkort op de parkeerplaats van FutureLand, het informatiecentrum van de Rotterdamse haven, vol gespoten met duurzame wensen van Rotterdamse jongelui.

Jongeren kunnen zich daarvoor aanmelden via havenkrant@portofrotterdam.com

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  KOOLWIJK

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden