Transport Online - Ierse premier: brexitdeal mogelijk voor 31 oktober

Ierse premier: brexitdeal mogelijk voor 31 oktober

Ierse premier: brexitdeal mogelijk voor 31 oktober
10-10-2019 18:53 | Brexit | auteur ANP/RTR

THORNTON HOUGH - De Britse en de Ierse premier, Boris Johnson en Leo Varadkar, hebben afgezonderd in een landhuis ten zuiden van Liverpool over de brexitimpasse gepraat en hebben nog hoop op een akkoord. Varadkar klonk kort voor zijn vliegreis terug naar Dublin zelfs optimistisch: "Ik heb een heel goed, positief en hoopgevend gesprek gehad", zei de Ierse regeringsleider die een brexitdeal nog voor mogelijk houdt voor 31 oktober.

De twee hadden het gesprek in het negentiende-eeuwse pand Thornton Manor, waar normaal gesproken trouwerijen en feesten worden gehouden. Ze zeiden in een gezamenlijke verklaring dat ze "het eens waren dat er een pad is naar een mogelijke overeenkomst". Johnson en Varadkar spraken volgens Britse en Ierse media langer dan was voorzien over 'de echtscheiding' tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Ze noemden het "een gedetailleerde en opbouwende discussie".

Volgende week is een Europese top over de brexit en een aantal Europese leiders heeft Johnson gevraagd om voor het weekend te komen met een haalbaar voorstel. Johnson had al alternatieven gepresenteerd voor een regeling over wat er met heel Ierland gaat gebeuren als het eiland straks voor een deel lid van de EU blijft, terwijl het noorden er met de rest van het Verenigd Koninkrijk uitstapt. Die zijn afgewezen en de EU verwacht snel voorstellen van de Britse premier waar wel over gepraat kan worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions