Clicky

 
Transport Online - Luchtvracht Brussels Airport met 12,3 procent gedaald

Luchtvracht Brussels Airport met 12,3 procent gedaald

Luchtvracht Brussels Airport met 12,3 procent gedaald
10-10-2019 11:56 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde met 12,3 procent in vergelijking met september 2018. De internationale economische onzekerheid blijft een nadelige invloed op het Europese vrachtvervoer hebben. In vergelijking met andere luchthavens krijgt Brussels Airport echter de zwaarste klappen. Dat komt door een sterke daling van het volvrachtvolume (-30,5 procent in vergelijking met september 2018). De expressdiensten daalden met 3,3 procent minder sterk dan de afgelopen maanden die getekend werden door stakingsdagen.

De vracht aan boord van passagiersvluchten kende een lichte stijging van 1,4 procent die te danken is aan het herstel van Brussels Airlines op het vlak van vrachtlading in vergelijking met afgelopen jaar. Algemeen genomen kunnen we concluderen dat het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten in het langeafstandsverkeer goed stand houdt, ondanks de algemene daling in Europa. Tot slot stellen we een sterke daling van 18,6 procent vast voor het vrachtvervoer over land.

Zowel de import als de export gaan er sterk op achteruit. Qua bestemmingen constateren we enkel nog een stijging van en naar Zuid-Amerika en Afrika.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions