Transport Online - Twee jaar geëist tegen actrice Imanuelle Grives om drugs

Twee jaar geëist tegen actrice Imanuelle Grives om drugs

Twee jaar geëist tegen actrice Imanuelle Grives om drugs
10-10-2019 11:27 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - Tegen Imanuelle Grives is voor de rechtbank in Antwerpen twee jaar cel en 1000 euro boete geëist wegens drugsbezit en -handel. Grives heeft toegegeven dat ze drugs wilde verkopen en dat ze een "grote stommiteit" heeft begaan, zei haar advocaat, die pleitte voor een tweede kans en stuurde aan op een werkstraf.

Naar Belgisch strafrecht wordt een opgelegde boete met acht vermenigvuldigd, zodat het bedrag feitelijk zou uitkomen op 8000 euro, meldde een woordvoerder van het Belgische Openbaar Ministerie donderdag na de zitting.

De 34-jarige actrice uit Rotterdam werd op 21 juli opgepakt op het dancefestival Tomorrowland in Boom. Ze had volgens de Belgische aanklager een flinke hoeveelheid xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit om te verkopen. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden, zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen.

Grives' advocaat John Maes zei dat zij wilde experimenteren. Niet per se in verband met een filmrol, zoals ze eerder had verklaard, maar om de spanning op te zoeken. Ze gebruikte zelf zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn en was volgens Maes veel aan het feesten. "Het was een vlucht. Feesten en acteren waren voor mijn cliënte de manier om vrijheid te ervaren", aldus haar raadsman.

De actrice leefde volgens hem in een soort bubbel, ook vanwege haar bekendheid, maar eigenlijk worstelde ze met haar bestaan, zei hij. Ze slikte ook medicatie tegen angstaanvallen. Maes benadrukte dat Grives maar acht pillen had verkocht op het festival en niet eens wist wat voor prijs ze ervoor moest vragen. "Het was een eenmalig slecht avontuur. Laten we de zaken niet groter maken dan ze zijn."

Tegen de twee vriendinnen, van wie er één ook op de zitting was, werd achttien maanden celstraf geëist. Zij hadden volgens het OM veel minder drugs bij zich, maar ze hebben volgens de aanklager op zijn minst moeten weten van de handel, omdat de spullen zichtbaar in hun Airbnb lagen. De advocate van een van hen bepleitte vrijspraak, omdat zij er niets van wist en ook niets bij zich had tijdens de arrestatie.

De rechtbank doet uitspraak op 8 november.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen