IVECO de grote winnaar van het FIA European Truck Racing Championship 2019

IVECO de grote winnaar van het FIA European Truck Racing Championship 2019
10-10-2019 11:23 | Algemeen | auteur Redactie

ANDELST - IVECO wordt voor het tweede opeenvolgende jaar bekroond tot de algehele winnaar van het FIA European Truck Racing Championship 2019 als technische sponsor van "Die Bullen von IVECO" - de samenwerking tussen Team Schwabentruck en Team Hahn. Jochen Hahn, achter het stuur van zijn IVECO Stralis, won de titel van FIA European Truck Racing-kampioen voor de zesde keer en behaalde de prestatie door het winnen van ten minste één race in elk evenement in 2019.

IVECO werd opnieuw bekroond tot winnaar van het FIA European Truck Championship 2019 en herhaalde zijn succes tijdens de editie van 2018. Het heeft het FIA European Truck Racing Championship 2019 gedomineerd met het ‘Die Bullen van het IVECO’ Team, dat vanaf het eerste evenement in Misano de leiding nam en het hele seizoen zijn positie handhaafde om de kampioenstitel te winnen met zijn overwinning voor de voorlaatste evenement in Le Mans, een week voor de laatste Grand Prix in Jarama.

Jochen Hahn & Steffi Halm Dankzij de uitzonderlijke prestaties van Jochen Hahn, die 13 overwinningen behaalde - minstens één per evenement - en nog 18 podiumplaatsen, staat IVECO ook op de eerste plaats in de ranglijst van de coureurs, aangezien hij voor de zesde keer de titel van FIA European Truck Racing Championship claimde. Steffi Halm, in het tweede seizoen als teamleider van het Schwabentruck-team, behaalde in totaal 11 podiumplaatsen en verbeterde de zesde plaats van vorig jaar door op de vierde plaats te eindigen in de algemene ranglijst van de coureurs.

Een geweldige teamprestatie Gerrit Marx, President Commercial & Specialty Vehicles: “We zijn erg trots op de uitstekende resultaten die het "Die Bullen von IVECO" Team met onze Stralis-trucks hebben behaald, die opnieuw hun vermogen hebben bewezen om op de hoogste niveaus te concurreren, betrouwbaar en consequent winnende uitvoeringen te leveren. Het was een geweldige teamprestatie van de vele technici, ingenieurs en monteurs die naast de piloten hebben gewerkt, die is beloond met een geprolongeerde titel in het European Truck Race Championship. Mooi werk van iedereen binnen het team!”

Jarenlange ervaring IVECO heeft zich binnen het FIA European Truck Racing Championship 2019 als technische sponsor verbonden aan "Die Bullen von IVECO", de samenwerking tussen de Hahn Racing en Schwabentruck Teams. Laatstgenoemde vertegenwoordigt het merk al tien jaar, terwijl Team Hahn voor het derde achtereenvolgende jaar met een Stralis racetruck concurreert.

Voertuigen De Stralis 440 E 56 XP-R 5,3-tons racetruck wordt aangedreven door een met FPT Industrial ontwikkelde IVECO Cursor 13-motor die een indrukwekkende 1180 pk levert. Deze voertuigen zijn specifiek ontworpen en uitgerust om 160 km/u te bereiken, de maximale snelheid die is toegestaan volgens de sportregelgeving. “We zijn opnieuw vereerd om het hart te zijn onder de motorkap van Schwabentruck en de Stralis van Hahn Racing. Onze Cursor 13, speciaal ontworpen voor de race, toonde een evenwicht tussen prestaties en duurzaamheid in uitdagende en veeleisende omstandigheden, in perfecte balans met het talent van de teams”, zei Annalisa Stupenengo, President van FPT Industrial. “Dit is een ander bewijs van de kwaliteit van onze producten, het resultaat van onze voortdurende ontwikkelingen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden