Transport Online - Sjors Fröhlich stopt per direct bij BNR en wordt burgemeester

Sjors Fröhlich stopt per direct bij BNR en wordt burgemeester

Sjors Fröhlich stopt per direct bij BNR en wordt burgemeester
09-10-2019 22:10 | Showbizz | auteur ANP

LEERDAM - Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Fröhlich is voorgedragen als burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden (provincie Utrecht). Dat is bekendgemaakt tijdens een raadsvergadering.

BNR meldt dat Fröhlich per direct terugtreedt als hoofdredacteur om belangenverstrengeling te voorkomen. Adjunct Mireille van Ark zal de taken van Fröhlich overnemen. De directie van de FD Mediagroep, waarvan BNR deel uitmaakt, is van plan om Van Ark voor te dragen als definitieve opvolger.

Fröhlich begon in januari 2013 als hoofdredacteur bij BNR en werkte de afgelopen jaren aan innovatie en digitalisering van het radiostation. Zondag werd hij uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur van 2019. Fröhlich kreeg de prijs wegens zijn grote verdiensten op het gebied van interactie met de luisteraar, podcasts en SMART Radio.

Voor BNR werkte Fröhlich onder meer voor de NOS en de NCRV. Voor die laatste zender was hij onder meer te horen als presentator van Cappuccino en Stand.nl. Voor Radio 1 deed hij jarenlang verslag van de Tour de France.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions